Hur många bolag ska man ha i sin portfölj?
Just nu har jag 15 st och jag är sugen på att köpa in flera st när dem uppnår attraktiva kurser. Givet att jag inte tänker sälja så mycket innebär detta att jag i en framtid kanske sitter med 50 eller 60 bolag. 🙂 Detta är naturligtvis ett extremt scenario som jag inte tror kommer att bli verklighet. dock bör jag nog redan nu fundera ut ett par regler för detta.
Kanske man ska tänka sig 20 nordiska bolag och maximalt 10 icke-nordiska bolag eftersom man behöver gå in med större summor i de internationella bolagen. I så fall har jag möjlighet att köpa in 6 nordiska bolag till och sedan bara pumpa in pengar i form av nya inköp i dessa 20 utvalda bolag. Vi har också min internationella portfölj att arbeta med.
Om jag, när dessa antal har uppnåtts, vill köpa in något nytt måste det säljas ett bolag och då måste det nya bolaget ha mycket bättre förutsättningar att lyckas uppnå de stabila och relativt höga utdelningar som jag vill ha.
Vad säger ni andra? Har jag tänkt rätt här eller är det bättre med en mera slimmad portfölj? Hur stort antal bolag har du i din portfölj? Kör du med olika portföljer?

Annons