Jag har kommit tillbaka från Thailand och försöker komma ikapp informationsflödet genom att dels läsa de tidningar som jag prenumererar på och dels läsa de bloggar som jag inte har hunnit med att kolla under tiden jag har varit på resande fot.
Bland annat läser jag att det börjar hända saker i Ratos. De har köpt in 67% av ett finskt LED-ljusföretag. Något jag absolut inte kan ett smack om. Däremot tycker jag att det är positivt att det händer något. Dessutom tror jag att det kan tysta de otroligt negativa rösterna som har funnits länge nu.
Jag letar dessutom bolag för nästa års investeringar. Jag har några företag som jag tittar lite extra på. Om vi börjar med de utländska så ligger det kanadensiska bioföretaget Cineplex nära en investering. Sedan går det inte att komma ifrån att det är väldigt lockande för mig att köpa in det thailändska BTS Group. Ett annat företag som också har verksamhet i Asien är, hur otroligt det än kan låta, Las Vegas Sands som håller på med casinoverksamhet både i Vegas och Macau. Ett annat amerikanskt företag som jag tittar på är Geo group. Här kan vi snacka om inlåsningseffekter. (Gustav: Är du med på denna? 🙂 )
Det har dykt upp ett nytt nyazeeländskt företag på min radar som heter Livestock improvement corp, ett företag som pysslar med att serva jordbrukare för ett effektivare och djurhälsosammare jordbruk. Något jag känner starkt för! Dessutom passar det in mycket bra i min sälja spadar-strategi.
Bland de nordiska har jag, förutom de jag redan tidigare har nämnt, börjat sondera terrängen kring Kone hissar. Eftersom jag ju är en storanvändare av hissar så ser jag deras produkter nästan varje dag och jag får känslan av att de ökar sin frekvens i min synbara närhet. (Observera att detta bara är min egen högst ovetenskapliga observation). Har ni mina kära läsare något att säga om dessa företag?

Annons