Det finns en gammal stumfilmsskådespelare som gick under beteckningen ”Mannen som folk älskade att hata”. Han spelade alltid ytterst elaka och grymma bovroller. Denna beteckning kan man också använda på annat, till exempel företag. Det verkar som om Ratos har hamnat i den kategorin. Jag tycker att det är oförskyllt.
Om man, som jag, läser mycket bloggar och kommentarsfält så är det ganska tydligt att företaget har hamnat i en storm av tyckanden och negativa adjektiv. Det verkar vara ett gäng som verkligen vill knäcka företaget för det är ungefär samma språkbruk och samma argument som återkommer i denna mobbningskampanj som nu pågår. Jag misstänker att det finns en viss animositet mot det faktum att vd:n är kvinna. Detta har antytts av en del anonyma kommentatorer, bland annat hos Lundaluppen som med rätta läxade upp dessa. Det är också frapperande att nästan alla dessa kommentatorer väljer att vara anonyma. Nåja, jag kommer iaf att behålla mina aktier i Ratos och dessutom utöka mitt innehav. Detta gör jag för att de har, även efter köpet av LEDit, en kassa på 3,3 miljarder kr som de kommer att förvalta på ett bra sätt för oss aktieägare. Jag kommer att vara en nettoköpare av ratosaktier under en lång tid framöver om kursen ligger runt 50-lappen.Detta innebär en direktavkastning på cirka 6 % om utdelningen hålls kvar på 3 kr.
När det gäller utdelningen så var det bra att man tog beslutet att sänka den för ett par år sedan. Det man tidigare hade hållit på med anser jag var en form av långsam likvidation av bolaget med den höga dräneringen. Jag vill kunna få utdelningar från Ratos länge, helst i lika många år framåt som Ratos har funnits på börsen. dvs 60 år.

Annons