I torsdags var jag på en företagspresentation där VD och finanschefen presenterade Nilörngruppen. Ett företag som gör comeback på börsen efter att under 6 år ha varit i Tractions och Investors hägn.  Bolaget kommer att noteras på First North Premier den 12 juni med kortkoden NIL.

Nilörngruppen har som affärsidé att ”tillföra varumärken mervärde genom branding och design i form av etiketter, förpackningar och accessoarer”. Deras slogan är ”Adding value to your brand”. Kunderna finns främst inom mode- och konfektionsindustrin. De samarbetar bland annat med så kända varumärken som Gant, LeeCoopers och Hermes.

Bolagets tio största kunder står totalt för 30 procent av omsättningen 2014. De hundra största kunderna står för 75% och de har flera hundra kunder så att de är inte beroende av en eller två kunder, vilket känns tryggt.

Produktsortimentet är etiketter och förpackningar samt accessoarer. accessoarerna är sådant som knappar och dragkedjor samt nitar och öljetter.

Man omsatte 2014 461 351 000 sek och vinsten efter skatt blev 41 734 000 sek. Soliditeten var 53.3 % vilket är något lägre än de föregående årens 55.8 för 2012 och 55.5 för 2013. utdelningen var 3.50 sek vilket leder till en direktavkastning, med introduktionskursen 50 kr, på 7 %.

Är detta då ett bolag för min portfölj?

Det passar in i min strategi med bolag som ”säljer spadar till guldgrävare”. Det är dessutom ett bolag som passar väl ihop med Malmbergs, Mycronics och Eolus. Jag kommer dock inte att teckna mig för detta utan jag kommer att vänta  tills den är ute på marknaden. Dels för att jag inte har de likviderna just nu (man måste teckna sig för minst 200 aktier) och dels för att jag vill vänta och se hur kursen rör sig. Jag kommer dock antagligen att ta in detta speciella bolag i sinom tid.

Annons